PRIMA PAGINA DESPRE NOI ASIGURAREA OBLIGATORIE ASIGURAREA FACULTATIVA LEGISLATIE GHIDUL CLIENTULUI INTREBARI FRECVENTE PIATA ASIGURARILOR INSTITUTII SI ORGANIZATII CAMPANII DE INFORMARE CALCULATOR PRIME

Locuiesti intr-o casa sigura?
Verifica aici!

Cum reducem riscul de incendiu acasa?

Campania Nationala “ASIGURA-TE” - cat de informati sunt romanii cu privire la asigurarile de locuinta?

Campania "Siguranta Casei Tale" informeaza romanii despre asigurarile obligatorii si facultative de locuinta
CE

RECOMANDARI DE COMPORTARE LA CUTREMUR
Daca ati simtit un seism, nu va grabiti sa plecati ! Daca sunteti "teafar", mai asteptati putin… Daca locuinta dvs. pare ca "a ramas tot în cladire" si va este teama, este semn bun: existati! Daca miscarea a fost puternica, alte replici nu vin atât de...citeste
Insurance PROFILE Review
Revista PRIMM
Asigurari & Pensii

Aboneaza-te acum!
FONT

Polita de asigurare obligatorie a locuintei se incheie in baza unei prime de asigurare pentru o perioada de 12 luni, cu incepere, cel mai devreme, de la ora 0,00 a zilei urmatoare celei in care s-a platit prima obligatorie. Data inceperii si data incheierii valabilitatii contractului sunt precizate in PAD. Toti asiguratorii autorizati sa incheie aceste asigurari au oferte standard, pretul asigurarii si suma asigurata fiind aceleasi la toate companiile.

Prima de asigurare se plateste integral si anticipat, inainte deexpirarea valabilitatii PAD, si este de:
a) 20 EUR pentru constructiile cu destinatia de locuinta de TIP A
b) 10 EUR pentru constructiile cu destinatia de locuinta de TIP B

Tipurile de locuinte pentru care se incheie asigurari obligatorii sunt urmatoarele:
- TIP A - constructia cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa ori din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic

- TIP B - constructia cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic (ex.: chirpici).
 
Prima de asigurare se va plati in lei asiguratorului care elibereaza polita (deci care o vinde efectiv), de catre contractantul/asiguratul politei, la cursul BNR din ziua efectuarii platii in numerar sau prin virament in contul asiguratorului.

 

 

Se considera locuinte constructiile destinate locuirii permanente sau temporare, care sunt alcatuite din una sau mai multe camere de locuit, cu dependintele, dotarile si utilitatile necesare care fac corp comun cu constructia cu destinatia de locuinta, avand structura si peretii din elemente precizate in Legea nr. 260/2008.

 

In situatia in care o locuinta este compusa din mai multe corpuri de cladire, construite din materiale diferite, la perioade diferite sau in acelasi timp, tipul locuintei se stabileste in functie de materialele din care au fost executate structura de rezistenta si peretii exteriori pentru partea de constructie care are cea mai mare suprafata construita.

 

 
TOP Stiri 1asigGet Adobe Flash player

Get Adobe Flash player