PRIMA PAGINA DESPRE NOI ASIGURAREA OBLIGATORIE ASIGURAREA FACULTATIVA LEGISLATIE GHIDUL CLIENTULUI INTREBARI FRECVENTE PIATA ASIGURARILOR INSTITUTII SI ORGANIZATII CAMPANII DE INFORMARE

Locuiesti intr-o casa sigura?
Verifica aici!

Cum reducem riscul de incendiu acasa?
Octombrie luna asigurarii locuintelor

Campania Nationala “ASIGURA-TE” - cat de informati sunt romanii cu privire la asigurarile de locuinta?

Campania "Siguranta Casei Tale" informeaza romanii despre asigurarile obligatorii si facultative de locuinta
CE

RECOMANDARI DE COMPORTARE LA CUTREMUR
Daca ati simtit un seism, nu va grabiti sa plecati ! Daca sunteti "teafar", mai asteptati putin… Daca locuinta dvs. pare ca "a ramas tot în cladire" si va este teama, este semn bun: existati! Daca miscarea a fost puternica, alte replici nu vin atât de...citeste
Insurance PROFILE Review
Revista PRIMM
Asigurari & Pensii

Aboneaza-te acum!
FONT

Comisia Europeana a anuntat ca va verifica activitatea companiilor de asigurari, in scopul testarii capacitatii acestora de a oferi un nivel corespunzator de acoperire prin asigurare impotriva catastrofelor naturale, in special in ceea ce priveste inundatiile.

Michel BARNIER, reprezentantul Comisiei Europene pentru piete interne si servicii, a anuntat ieri la Strasbourg ca CE va demara un amplu proces de examinare a schemelor de asigurare impotriva dezastrelor naturale. Aceasta actiune vine in semn de reactie la declaratiile lui Sean KELLY, reprezentantul irlandez in cadrul Parlamentului European, potrivit caruia piata de asigurari nu a fost capabila sa furnizeze acoperirea necesara a riscurilor de inundatii in unele state membre.

Aceste afirmatii au fost facute ca urmare a inundatiilor severe care au lovit la sfarsitul anului 2009 Irlanda si Marea Britanie, dar si a furtunii XYNTHIA care a afectat Franta la sfarsitul lui februarie.

In cadrul acestei analize, CE va consulta statele membre si expertii in asigurari, in scopul schimbului de exemple si de bune-practici in domeniul acoperirii riscurilor catastrofale, culminand cu organizarea unei conferinte internationale tematice in cursul anului viitor.

In Romania, peste 8,3 milioane de locuinte care vor fi incluse in Programul National de Asigurare la Catastrofa, creat ca urmare a faptului ca tara noastra este una dintre statele europene expuse in mod semnificativ la dezastre naturale.
Astfel, timp de mai bine de zece ani a fost pregatit un sistem de asigurare obligatorie a locuintelor, pe fondul volumului mic de pagube care ar fi acoperite prin asigurare in cazul unei calamitati, avand in vedere gradul mic de cuprindere in asigurare, de 25% din totalul fondului locativ.

Legea asigurarii obligatorii a locuintelor ar putea intra in vigoare la mijlocul acestui an, dupa ce termenul de aplicare a fost amanat deja de un numar de ori, politele urmand a fi vandute de PAID - Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor, o societate de asigurari-reasigurari constituita prin asocierea in actionariat a celor 13 companii autorizate sa incheie aceste asigurari.
Conform prevederilor legii, asigurarea obligatorie va acoperi trei riscuri de baza specifice Romaniei: cutremur, inundatii si alunecari de teren, prima de asigurare propusa in actul normativ fiind de 10 EUR sau 20 EUR, in functie de tipul de constructie.
TOP Stiri 1asigGet Adobe Flash player