CE TREBUIE SA STIU CAND INCHEI O POLITA FACULTATIVA?

Rubrica oferita de

ESTE CLADIREA ASIGURABILA?

Cand va decideti sa incheiati o polita de asigurare facultativa trebuie sa aveti in vedere, in primul rand, anumite informatii despre zona unde se afla locuinta dumneavoastra. Se poate intampla ca acea constructie, fie ea apartament in bloc sau casa pe pamant, sa se afle intr-o zona cu risc ridicat de cutremur, de alunecari de teren sau de inundatii, iar compania de asigurari sa nu accepte acoperirea riscului respectiv. Aceste informatii le gasiti la primaria localitatii unde se afla locuinta.

Daca constructia poate fi asigurata, atunci va puteti indrepta fie catre o sucursala a unei companii de asigurare, fie spre a incheia polita prin intermediul unui broker.

INSPECTIA DE RISC

Fiind o asigurare facultativa, obiectul asigurarii (locuinta), ar trebui, cel putin teoretic, supus unei inspectii de risc.
Aceasta poate fi efectuata fie de inspectorul companiei cu care decideti sa lucrati, fie de reprezentantul brokerului.

Asigurati-va ca brokerul are competenta de a efectua inspectii de risc.
De asemenea, veti intalni situatii in care vi se va spune ca inspectia de risc nu este obligatorie din diverse motive, dar este de preferat ca aceasta sa fie efectuata din cauza ca cel care va efectua inspectia va confirma sub semnatura acuratetea datelor inscrise in polita de asigurare si nu veti avea dificultati in caz de dauna.

 

Totusi, daca inspectia de risc nu va fi efectuata, va trebui sa declarati cat mai exact datele referitoare la tipul constructiei (daca este din lemn, beton sau alte materiale), cat si bunurile din locuinta, daca veti dori sa le asigurati.


INCHEIEREA POLITEI FACULTATIVE DE ASIGURARE

Cand incheiati polita facultativa cititi cu atentie intregul contract de asigurare si toate clauzele din acesta. Unde aveti nelamuriri, nu ezitati sa intrebati.

 

Verificati daca contractul presupune sau nu aplicarea unei fransize. Mai multe informatii despre fransiza gasiti aici!

RISCURI ACOPERITE DE ASIGURAREA FACULTATIVA

Riscurile acoperite de o polita de asigurare sunt acele fenomene sau actiuni cu urmari negative prin a caror producere se activeaza polita de...

Detalii

PRETUL ASIGURARII FACULTATIVE SI SUMA ASIGURATA

Procentual vorbind, primele practicate de companiile de profil din Romania variaza intre 0,1 - 0,4% din valoarea locuintei si a bunurilor, acolo...

Detalii

PASI DE PARCURS IN CAZ DE DAUNA

1. Informati in cel mai scurt timp posibil organele abilitate (Politie, Pompieri - daca este cazul) si apoi compania de asigurari (sau brokerul,...

Detalii

Campanii de informare

Octombrie luna asigurarii locuintelor

Octombrie luna asigurarii locuintelor Detalii

Locuiesti intr-o casa sigura?

Image Format Verifica acum

Cum reducem riscul de incendiu acasa?

Image Format Vezi acum

Parteneri